Ohjeet tilauspohjien luontiin ja muokkaukseen TM-asiakkaille

1. Tilauspohjat Luonti ja käyttö TM asiakkaat

2. Tilauksen tekeminen

3. Hyödyllisiä tilauspohjan toimintoja

4. Muokkaustilassa tilauspohjien käyttö TM-asiakkailla

5. Tuotteiden poistaminen tilauspohjalta

6. Oman järjestyksen luominen tilauspohjalle

Tilauspohjat luonti ja käyttö TM asiakkaat

1. Tilauspohjia voi luoda kahdella tapaa.

Helpoin tapa tehdä uusi tilauspohja on kerätä ensin kaikki halutut tuotteet ostoskorille ja sen jälkeen luoda pohja ostoskorin sisällöstä.

1. Kerää haluamasi tuotteet korille
    2. Mene ostoskorille
    3. Tarkista, että määrät sekä mahdolliset vaihtoehtoiset myyntiyksiköt ovat oikein
    4. Jos haluat antaa tilauspohjalle oman nimen, lisää teksti Viite-kenttään
    5. Paina Luo tilauspohja-painiketta
    6. Tilauspohja muodostuu, aukeaa ja sen löytää jatkossa Oma tili -Tilauspohjat valikosta.

Toinen tapa luoda uusi tilauspohja on hakea tuotteet yksitellen ja lisätä ne pohjaan joko tuotekortilta tai hakutuloksista.

1. Etsi haluamasi tuote
    2. Klikkaa Lisää tilauspohjalle-kuvaketta tuotekortilla tai hakutuloksissa

2. Valitse ”Luo uusi tilauspohja” (oletuksena) ja anna tilauspohjalle halutessasi nimi.
  3. Lisää tuotteelle määrä ja paina ”Lisää tilauspohjalle” -painiketta.
  4. Tämän jälkeen pääset katsomaan luomaasi tilauspohjaa.
  5. Kun haluat lisätä juuri tekemällesi pohjalle uuden tuotteen, toimi muuten niin kuin yllä, mutta kohdassa 3 valitse alasvetovalikosta tekemäsi pohja ja lisää tuote siihen (katso oik. kuva).
  6. Jo luotuun tilauspohjaan voit lisätä tuotteen myös pikahaun kautta, kun olet tilauspohjan ”Muokkaa”-näkymässä (katso sivu 7 tarvittaessa).
  7. Tekemäsi tilauspohjat löytyvät valikosta ”Oma tilin” takaa valikosta ”Tilauspohjat”.

Tilauksen tekeminen

Tilauksen tekeminen tilauspohjaa käyttäen on helppoa. Klikkaa ensin auki haluamasi tilauspohja. Valitse tarvittaessa tuotteiden esitysjärjestys: Tuoteryhmäjärjestys (oletus) tai Oma järjestys.

Lisää haluamasi tuotteet tilauspohjalta korille seuraavalla kolmella tavalla.

1. Yksitellen lisäämällä tuotteen määräkenttään määrä ja painamalla Enter tai lisäämällä määrä ja siirtämällä kursori pois kentästä.
  2. Ruksaamalla halutut tuotteet ja tämän jälkeen painamalla ”Lisää valitut tuotteet korille” -painiketta. Huomaa, että tässä tapauksessa tilausmäärien muutokset tehdään tarvittaessa ostoskorilla. ”Lisää valitut tuotteet” -toiminto vie ostoskorille määrän, joka tilauspohjalle on alun perin tallennettu.
  3. Voit myös lisätä pohjan kaikki tuotteet korille klikkaamalla ”Lisää tuotteet ostoskoriin” -painiketta. Tällöin ostoskorille viedään kaikki pohjan saatavilla olevat tuotteet. Tilausmääriä voit muokata tarvittaessa ostoskorilla.
  4. HUOM! Tuotteita, joilla ei ole saatavuutta, ei voi lisätä korille. Jos lisäät kaikki tuotteet korille, tilauspohja ilmoittaa sivun yläosassa tuotteet, jotka eivät menneet ostoskorille.

Hyödyllisiä tilauspohjan toimintoja

Tilauspohjan muita toimintoja, joita kannattaa hyödyntää, ovat esimerkiksi

1. Leijuva tuotekortti, jonka saat esiin, kun viet hiiren kursorin haluamasi tuotteen päälle. Leijuvalta tuotekortilta voit esimerkiksi tarkistaa tuotteen hinnan, ean-koodin ja lisätä sen tarvittaessa suosikkilistalle, toiselle tilauspohjalle tai vertailuun.

2. Jaa tilauspohja asiakasnumerolle, niin muutkin mahdolliset käyttäjät voivat sitä hyödyntää. Jos asiakasnumerolle on olemassa itsesi lisäksi muitakin käyttäjiä, voit jakaa tekemäsi tilauspohjan myös heidän käyttöönsä valitsemalla asiakasnumeron valikosta ”Jaa tilauspohja”. Jos käyttäjätunnuksellesi on linkitetty useita asiakasnumeroita, myös ne näkyvät valikossa ja voit tarvittaessa jakaa pohjan myös niille. HUOM! Vain tilauspohjan tekijä voi muokata ja jakaa alkuperäistä pohjaa.

Tilauspohjien pääsivulla, näkyy kaikki tilauspohjat, joita voit käyttää. Voit tarkastella valikkojen kautta sitä mitkä pohjat on jaettu tai itse olet jakanut ja mitkä ovat yksityisiä. Näet myös käyttäjät, jotka ovat tehneet pohjat ja jakaneet ne.

3. Kopioi, poista tai muokkaa tilauspohjaa. Jos et tarvitse enää tilauspohjaa, voit poistaa sen pysyvästi ”Poista tilauspohja” -painikkeesta. Huomioi, että tämän jälkeen pohjaa ei ole mahdollista palauttaa takaisin. Voit tehdä tarvittaessa myös kopion pohjastasi. Tätä voit hyödyntää, jos et esimerkiksi halua muokata alkuperäistä pohjaasi tai haluat tehdä muutoksia sinulle jaettuun pohjaan, jota et voi muokata. Kopioimalla jaetun pohjan voit muokata sen sisällön halutunlaiseksi ja itsellesi hyödylliseksi. Jos olet pohjan alkuperäinen tekijä, voi muokata myös pohjan jo olemassa olevaa sisältöä painamalla ”Muokkaa”-painiketta (katso tarvittaessa erilliset ohjeet sivuilta 7–8).

4. Tuotteen sulkuaika ja myyntiyksikkö. Pohjalta näet mihin asti sinulla on aikaa tilata tuote. Sulkuajat vaihtelevat sen mukaan onko kyseessä Varasto- vai tilaustuote. Tilaustuotteisiin vaikuttaa myös toimittajan sulkuaika, jonka vuoksi sulkuajat saattavat vaihdella. Näet myös millä myyntiyksiköllä olet lisännyt tuotteet korille (onko täysi myyntierä vai ns. murtopakkaus.

Muokkaustilassa tilauspohjien käyttö TM-asiakkailla

Voit valita, näkyvätkö tuotteet Oma järjestyksessä vai Tuoteryhmäjärjestyksessä (oletus). Tuoteryhmäjärjestyksessä ovat samat ominaisuudet kuin Oma järjestyksessä, paitsi tuotteet näytetään omissa tuoteryhmissään eikä niiden sisältöä tai järjestystä voi muuttaa.

Voit muokata tilauspohjan nimen haluamaksesi ”Kynä”-kuvakkeesta.

Voit lisätä tuotteita tilauspohjaan pikahaun kautta ylhäältä syöttämällä joko EAN-koodin tai hakemalla tuotetta nimellä. Samalla voit lisätä myös tuotteen pikahausta suosikiksi klikkaamalla ”Sydän”-ikonia.

Voit muokata tuotteiden määriä tai myyntiyksikköä, jolloin muokattu määrä tallentuu tilauspohjalle. Syötä määrä kenttään ja paina Enter tai klikkaa hiirellä pois määräkentästä.

Tuotteiden poistaminen tilauspohjalta

Tuotteita voi poistaa tilauspohjalta kolmella tapaa.

Vaihtoehto 1

Voit valita koko kategorian ruksaamalla ylhäältä ruudun ja poistaa tuotteet klikkaamalla oikealta ”Poista valitut rivit” -painiketta.

Vaihtoehto 2

Voit klikata ”Roskakori”-ikonia halutun rivin kohdalta.

Vaihtoehto 3

Valitse tuotteet, jotka haluat poistaa ja klikkaa oikealta ”Poista valitut rivit” -painiketta.

Oman järjestyksen luominen tilauspohjalle

Kaikki tilauspohjille lisätyt tuotteet menevät aluksi ”Lajittelemattomat”-kategorian alle. Voit tehdä uusia kategorioita ”Lisää uusi kategoria” -painikkeesta.

Uusi kategoria ilmestyy ja sen voi nimetä haluamakseen tai sen voi poistaa

Tuotteita voi nyt raahata uuden kategorian alle ja niiden järjestystä voi muuttaa tai raahata niitä toiseen kategoriaan. HUOM! ”Lajittelemattomat”-kategoriassa tuotteiden järjestystä ei voi muuttaa.